Onze geschiedenis

Sinds onze oprichting in 1978 heeft Sanibell zich getransformeerd van een bescheiden lokale groothandel naar een prominente en internationale speler op het gebied van badkamermeubelen, wastafels, spiegels en kranen. Gestart in Rotterdam en zich steeds verder uitbreidend over de grenzen, hebben we steeds nieuwe mijlpalen bereikt. Door de jaren heen hebben we niet alleen ons productaanbod uitgebreid, maar ook onze aanwezigheid op de sanitairmarkt.

1978

In Rotterdam ligt de basis van Sanibell. In deze bruisende havenstad ontstond het bedrijfsidee dat zich zou ontwikkelen tot een prominente naam in de sanitairbranche: Sanibell. Het bedrijf dat oorspronkelijk opgericht is als groothandel was in de kern het verlengstuk van detaillist en sanitairspecialist Eteb.

1985

Door het verkrijgen van een exclusief importeurschap op het gebied van porseleinen producten breidde het bedrijf het productaanbod uit naar sanitaire oplossingen voor projecten, commerciële en openbare ruimtes. Sanibell kreeg op deze manier de mogelijkheid om hun expertise te verbreden en nieuwe markten aan te boren.

2002

Sanibell wordt aangetrokken door de groeiende aandacht voor design en kiest bewust voor de ontwikkeling van badkamermeubelen. Deze verschuiving werd ingegeven door trends in de markt en de groeiende vraag naar esthetische oplossingen. Met oog voor design en functionaliteit wilde Sanibell de beleving in de badkamer verrijken. Deze strategische zet opende nieuwe deuren in de markt.

2013

De groei zet door en Sanibell verhuist naar nieuwe locatie in Oud-Beijerland. De verhuizing naar deze locatie markeerde een belangrijk moment van vernieuwing voor het bedrijf. Oud-Beijerland bood niet alleen moderne en duurzame distributie faciliteiten, maar ook strategische voordelen.

2017

De gestage groei, het oog gericht op toekomstige groei en om de dynamische marktvraag bij te houden is het bestaande magazijn uitgebreid tot een ruimte met maar liefst 4500 palletplaatsen.

2018

Bij Sanibell gedenken we in 2018 niet alleen ons 40-jarig bestaan, maar ook onze expansie naar nieuwe internationale markten. In dat jaar hebben we ook besloten om onze grenzen te verleggen. Letterlijk en figuurlijk. Sanibell is gestart met de export naar België en Duitsland.

2020

De export breidt zich steeds verder uit. Een verkoopkantoor in Denemarken en exportactiviteiten naar de andere Scandinavische landen is een feit. De verdubbeling van de magazijnruimten met vier externe panden in Oud-Beijerland was een dringende noodzaak als je uit voorraad wil blijven leveren.

2021

Bij Sanibell zijn we altijd op zoek naar manieren om onze efficientie te verbeteren en ons productbereik uit te breiden. Met de bouw van een centraal gelegen distributiehub en verkoopkantoor in Polen hebben we hier een aardige efficientieslag gemaakt. Met een indrukwekkende oppervlakte van 40.000 m2 staan hier de producten klaar om gedistribueerd te worden naar de verschillende vestigingen.

2023

Dit jaar staat volledig in het teken van de deelname aan de internationale ISH-beurs in Frankfurt. Daar hopen wij potentiële distributeurs te ontmoeten om de exportactiviteiten in Europa uit te breiden. De opening van de distributiehub in Polen is een feit. Ook in België zitten we niet stil. Het Experience & Inspiration Center in Eke/Nazareth wordt voorbereid en verwachten wij te openen in 2023.

2024

Plannen voor verdere groei en logistieke efficiëntie worden concreet door aankoop van perceel (41.000m2) voor nieuw distributiecentrum in Oud-Beijerland. Het ontwerp is inmiddels in een vergevorderd stadium en de bouw van een magazijn met een oppervlakte van ongeveer 28.000m2 wordt voorbereid. De eerste paal gaat eind 2024 de grond in en wij verwachten dat de oplevering in 2025 zal geschieden.